Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel LINK Wan Hazel fromspring
Get This.
Home » I'm back !

I'm back !

ASSALAMUALAIKUM

Errr...hehe..*speechless jap...hah...lame da blog nie menyepi...haiiihh...ape nak jadi nie??*sambil pegang penyapu membersihkan sawang-sawang yang ada*..maafkan patik wahai blog..dikala dan ketika ini patik amat sibuk dalam urusan seharian patik...*ewah,rase cm P.M plak busy nye...hahaha..
alhamdulilah di kesempatan ini aku ingin memanjatkan kesyukuran yang tak terhingga ke hadrat ilahi kerana di berikan peluang untuk aku meluangkan masa menulis coretan di blog yang x seberapa nie...*isk..isk..kenapa mesti sedih nie???...hehe..


sebenarnya aku rindu gile nk tulis blog nie!!..lame dah aku pendam rase nak taip panjang2 kat blog nie..tapi aku x ade masa...sebenarnya aku sedar silap aku jugak...yela nak seribu daya, tak nak seribu dalih..ye x?..aku je yang x cari mase tu...sebenarnye Allah da bagi mase tu cukup da 24jam sehari..kita la yang kena pandai2 uruskan masa tu...eeehhmmm..insaf kejap.. :)
Berbalik pulak dengan kisah hidup aku setelah 5 bulan menyepi..sekarang nie aku merupakan pelajar di KOLEJ MATRIKULASI JOHOR SESI 2012/2013..selepas kisah aku berjaya dapat lesen aritu dengan jayanya setelah mengulang 2kali, aku dapat tawaran sambung belaja kat situ...matrik nie merupakan pilihan kedua aku..aku da x ada pilihan lain selain menyambung pelajaran aku kat situ...aku tunggu panggilan untuk UPU tapi dukacita nye aku xdpt...jadi aku fikir positifnye la ade hikmahnye kot aku dapat matrik nie...mungkin rezeki aku kat situ...jadi aku berserah je la...


Tanggal 29.5.2012...first time aku menjejakkan kaki aku kat matrik johor nie..hari nie la aku mula mendaftarkan diri aku sebagai pelajar matrik di sini...bermula la alkisah kehidupan hidup aku sebagai pelajar yang berdikari di sini...yela sebelum nie aku mane penah dok asrama..biasa dok bawah ketiak mak aku jek semua keje mak tolong buatkan...haha...
Dimasa dan waktu aku menulis blog ini aku sudah pun berjaya menamatkan semester 1 aku kat matrik nie...*fuh lame da ek?..haha..aku merupakan pelajar jurusan SAINS Program Satu Tahun.. pelajar Modul 3 yang mengambil mata pelajaran Mathematics,Chemistry,Biology dan Science Computer..
aku rasa dah terlambat da kot aku nak ceritakan kehidupan aku kat matrik nie...tapi x ape la aku cerita cikit..tempat aku berteduh di sini ialah di Blok Kediaman Al-Jazari iaitu blok C...dan bilik aku pulak terletak di tingkat 3 bilk no 6...atau bahasa lain nya CT3.6...setiap hari rutin harian aku bangun awal pg untuk ke kelas pada pukul 8 pg setiap hari..kelas aku akan habis pada pukul 5 petang...begitu la rutin harian aku berhari-hari ..
Kelas aku pulak ialah Praktikum K2MT10..K2 tu bermaksud aku kuliah 2 dan MT10 tu pulak bermaksud Modul3 kelas 10..masa mula2 jumpa kawan2 kelas aku tue semua malu2..tegur pun kalau ade bnda penting je nak cakap..yela kite mane la kenal sangat..diorang pun asal dari serata negeri kat malaysia nie..tapi makin lame kitorang makin rapat dan semakin rapat...segala kisah suka duka kitorang kongsi bersama ...tapi adat la kan tipu kalau aku ckap kitorang x ada berselisih faham..yela lain orang lain la pendapat nye kan...kalau kat kelas aku tu ada 24 orang,hah makna nye ade 24 pendapat la dengan 24ragam masing-masing...


Bercerita pasal roomate aku pulak...aku memng bersyukur gile dapat roomate yang pembersih macm diorang..x ade la aku nak cakap aku nie pembersih sangat tp sebagai perempuan a.k.a perempuan melayu terakhir,kite kena la pandai jaga kebersihan...x kan la kita nak duduk dekat bilik yang macam ape hah bersepah nye...silap2 hari bulan dengan cik tikus sekali ade...sepatutnya setiap bilik ada 4 orang tp bilik aku special sikit ade 3 org je termasuk aku..hehe...mase mula-mula daftar dulu ade kawan aku masuk bilik tu sepatotnye..tp dia cuma datang tengok bilik sekejap lepas tu turun x naik2...haha...mak dia cakap dia keliru sama ade nk masuk matrik atau uitm kore dalam dilema la tu xtau nk pilih mane..jadi aku berpendapat bahawa dia memilih untuk ke uitm tersebut la sebab jikalau tidak dia sudah ade belaja same2 dengan aku...hihihi...
begitu la sedikit sebanyak tentang kehidupan aku kat matrik nie..besa la korang mesti tahu kan mcamane kehidupan kat matrik nie...masa pack sangat2...keje pulak menimbun2 setiap hari...walau macamane pun aku bersyukur dengan segala nikmat dari nye...bagi aku..semua benda susah..kalau kita nak,kita kena usaha untuk jadikan nya mudah..biar susah sekarang tapi senang kemudian hari..itulah prinsip aku..walau apepun aku akan berusaha semampu aku dan buat sehabis baik untuk masa depan aku..InsyaAllah aku akan berusaha untuk mengubah nasib keluarga aku...sampai sini saje coretan aku kali nie..terima kasih sudi meluangkan masa bace blog nie...kite jumpe lagi di lain mase ye.... :)...
salam..


p/s: gambar2 diatas sume tu aku peroleh dari En.Google..terima kasih.. :)


Terima Kasih,Jangan Lupe Komen

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...