Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel LINK Wan Hazel fromspring
Get This.
Home » » Sabtu yang amat bermakna..:)

Sabtu yang amat bermakna..:)



hye sume.. sihat ari nie?..hope hari nie lebih baik daari semalam ye..hehe
terima kasih sudi bace entry aku hari nie..huhu..pg td aku ade latihan moto+ kereta..ari nie aku nak cerita sikit la aku punye pengalaman belaja kete tu bawak pi jalan besaq..haha..

*yang pastinye atas nie bukan aku..hehe

first2 tu memang takut la jugak x brape nak yakin la kan,uiit mane x gerun tengok kete depan blakang..besa jadi penumpang je..nie jadi pemandu pulak hah kan beza perasaan nye tu..haha..tp kalau x cuba mane nak tau kan..so bawak la..boleh tahan best gak bawak kete nie kan?haha..ceh..mula2 blaja memang cmnie tgk la lame2 nanti bosan nak bwak kete tu..haha



atas tunjuk ajar dan bimbingan dari cikgu aku td..alhamdulilah boleh la bawak cikit2..tp lau mcmane pun masih baru lagi kan so banyak benda yang perlu blaja n bnyak benda lagi yang nk kene ingat..huhu..bila da balik dari jalan ynag merupakan jugak laluan test jpj aku tu,pg la wat latihan naik bukit..huh hampeh..! susah gile..haha..tp lau x blaja mane nak tau kan,.hope boleh la lepas nie..hehe
moto pulak..boleh la..masih bnyak lgi perlu di ingat..huhu..:)

hanya ilustrasi gambar sahaja..~~

hah..pluss cerita untuk sabtu yang ceria hari nie kan..balik aku jumpa la pulak 'sahabat' aku..alahai..dengan kawan perempuan..makne nye kawan aku tu lelaki la kan..huhu..hah jangan tanye aku sape perempuan tu,aku x sempat tanye..haha..mungkin kawan ke ape ke..special dia ke..xtau la..xtnye ponn..just nmpak gitu je..yela tiba2 hari nie Tuhan nk tunjukkan kt aku kan..aku terima..dengan hati yang terbuka sangat2..:)



plusss2 lagi..haha..setelah 10 tahun jugak la aku x jumpa kawan aku sorang nie..di hari sabtu yang bahagia nie aku jumpe balik dengan dia..terima kasih la pada Facebook kan..merapatkan hubungan yang jauh..haha..arinie dia add aku,tnpe ragu2 aku terus la approve kan..sbb mcm kenal..la bestie dulu time darjah 1-3..mane boleh lupe kan..huhu..k name dia FATIN NABILA..hah tu la name dia..*erk..name ayh dia x ingat la pulakk..haha

nak tau kenape kitorang terputus hubungan??hah,ni aku cerita..masa drjah 3 dulu dia kne pindah ikot bapak dia yang keje polis kat KL..time tu la putus hubungan..ehh,tp dia ade la tinggalkan alamat umah baru dia sane..aku ingat lagi dia ade bg gambar dia siap tulis nota lagi kat belakang gambar tuh..yela dulu x pandai lagi main mcg,jd gune la posmen..haha



sekarang nie dia dah lain sangat2..serius cakap..memang dah lain sngat..aku rase time UPSR dia dpt good result so dia pg la MRSM PDRM..*nie kau tau dari fb dia la..haha..sekarang nie dia tengah sambung foundation kat Kolej Mara kat Kedah..kenape dia ade kat situ??sbb dia ade lah salah seorang dari pelajar cemerlang tajaan mara untuk blajar kat Australia hanya berpandukan result trial sahaja!..9 bulan blaja,nanti lepas tu first degree kat UniKL..sebelum berangkat ke Australia tahun hadapan..huh! bes kan cerita dia..*terpegun aku bace chat dia td..course yang dia ambik pulak Chemical Engineering..!..

*tunggu kehadiran kawan aku ye thn dpn..:)

huh..! tarik nafas kejap..aku emag slute la dia..!hebatt gila..dia ade jugak cadangkan aku untuk try biasiswa mara tu..sama ade blaja kat dalam atau luar negara..insyaallah aku akn try gak nanti :)..course dia ambik tu salah satu jugak la impian aku..huhu..tp rezeki dia dapt..alhamdulilah..ye la setiap org kan ade rezeki masing2..aku tumpang gembira la untuk kejayaan dia tu..alaangkah best ye jikalau aku juga begituu..lau dapat peluag belaja luar negara pun aku xkan sia2 kan..sekali seumur hidup kot..:))

*bersame2 kite cpai impian nie..:)

huh..! panjang entry aku hari nie..puas rasenye dapat luahkan semua nye!..terima kasih sekali lagi sbb bace smpai bawah nie..huhu..aku doakan jugak kejayaan membe aku yang lain..:)..
tahniah untuk kejayaan sahabat aku atas nie..:)
sekian untuk hari nie..
daa~

p/s: nk tau cmne prasaan aku jumpe 'boy' td??waa3..sakit hatii..jeles membuak2 asenye..nasib aza ade..lau x aku da terjun kat jambatan td..hampe tau..:(

Terima Kasih,Jangan Lupe Komen

2 comments:

hatiku berwarna warni said...

good luck for your driving license dear..

Aqua Girl said...

we re the same , dear
gud luck

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...