Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel LINK Wan Hazel fromspring
Get This.
Home » » Duit oh duit..

Duit oh duit..

salam sejahtera,salam 1 Malaysia,salam perkenalan,salam selamat datang..hah,banyak x salam..punye menyambut tetamu sekalian yang berkunjung ke blog aku yang x seberapa nie..:(..hehe..setelah 4 hari aku mencari ilham untuk menaip entry baru kat bulan nie.akhirnye aku dapat gak la nak tulis pasal duit..oh duit..
alahai..kalau nak di ikotkan nak cerita pasal duit nie memang banyak la cerita nye..


segala-galanya perlukan duit,tp duit bukan segala-galanya..:)..betul kan??..hah tu la kenyataan nye..zaman sekarang ape yang free??sume bayar,sume perlu duit..alangkan nak masuk tandas awm pun 20 sen..huhu..mane x nye zaman da serba moden sume barag da mahal x mustahil la sume bnda naik harga..



kalau cerita bab shopping pulak..ai..rm 100 tu macam air je mgalir nye..ntah2lau lebih pun kite x sedar punye banyak duit da sedekah kat shopping cmplex tuu..haha..aii..zaman sekarang kan..dapt duit banyak mane pon kompom xcukup la..lagi2 gurls cm aku,memang semua rase nk beli..hehe



haha..tp tu la..dalam kite dok sibuk bbelanje tu kene ingat jugak la..kalau da awal2 bulan joli sakan akhir bulan nk makan pe?? makan pasir la ekau..haha..walau cmne pon kite nk belanja tu pandai2 la save sikit tok sah nk belanje sume..lagipun beli barang banyak2 pastu x pkai simpan jep kat almari tu nk wat pe?kan da membaziq name nye..ssungguhnya membazir tu amalan syaitan..renung2 kan da selamat beramal..haha

haha..cukup la entry tok kali nie..sebagai renungan dan ingatan bersama untuk insan sekalian untuk menggunakan duit sebaik mungkin..dahulukan benda yang kita rase paling perlu dulu,yang remeh2 tu ketepikan la dulu..huhu..sekian untuk kali..thanz ye sudi bace...:)
selamat malam semua~~



p/s :nie memang sume pasal aku yang boros guna duit..hehe..memang xboleh nampak duit betol..haiihh..masalh2..hehe


Terima Kasih,Jangan Lupe Komen

2 comments:

Boni JLL3 said...

sweet entri ni..sama sweet macam blog dan tuan dia.. betul apa yang ira cakap tu.. hati kena kuat kalau da pegang duit..kalau tak...

Syeera said...

alamak..abang BoniJLL3 komen?hehe..teruja nye..:))..yup btol2 sokong sngat ape yang abg ckp tu..kne sentiase beringat la akan..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...